• JADŁOSPIS


      • Godziny posiłków   w lipcu             

        8.30 - śniadanie                 

        12.00 - obiad                       

        14.00 - podwieczorek

        16.07.2019 – 22.07.2019

         

        WTOREK

         

        16.07.19

         

        ŚNIADANIE

        Pieczywo mieszane (1) z masłem (7),ser kanapkowy, wędlina, ogórek zielony,

        herbata

         

        PODWIECZOREK

        Ciasteczko (1,7), arbuz, woda

        OBIAD

        Zupa pomidorowa (1,7,9)

        Wesoła pieczeń (1,3) ziemniaki, surówka z białej kapusty,

        woda

         

         

         

        ŚRODA

         

        17.07.19

         

        Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), płatki czekoladowe z mlekiem (1,7), ser topiony (7), pomidor

        Herbata, mleko (7)

         

         

        Kanapka z żółtym serem (1,7), jabłko

        woda

         

        Krupnik (1,7,9)

        Pyzy z sosem myśliwskim (1,3,7),

        woda

         

         

        CZWARTEK

         

        18.07.19

         

         

         

        Pieczywo mieszane (1)

        z masłem (7) dżęm, ser żółty (7), sałata, herbata, kakao (1,7)

         

        Paluszki (1), banan, woda

         

         

         

        Zupa owocowa z makaronem (1,7,9)

        Pałki z kurczaka (1,3)

        ziemniaki (1), sałatka z z sałaty lodowej, woda

         

         

        PIĄTEK

         

        19.07.19

         

        Pieczywo mieszane (1) z masłem (7), jajko gotowane ze szczypiorkiem, ser kanapkowy (7),

        herbata

         

         

        Bułka mleczna z miodem (1,7) arbuz, woda

         

        Zupa wiosenna (1,3,9)

        Knedle z truskawkami (1,3), sos jogurtowy (7)

        woda

         

         

        PONIEDZIAŁEK

         

        22.07.19

         

         

        Pieczywo mieszane (1) z masłem (7) ser żółty (7), wędlina, pomidor, herbata,

        kawa zbożowa (7)

         

         

        Ciasteczka kruche, jogurt owocowy (1,7), woda

         

        Kapuśniak (1,7,9),

        Makaron z sosem bolońskim i groszkiem (1,3,7)

        woda

         

        * Liczby nawiasach (1-14) symbolizują występujące w potrawie alergeny: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

         

        W jadłospisie zastrzega się prawo do zmian