• Jadłospis 30.01-10.02.2022

        • DATA

          ŚNIADANIE I

          OBIAD

          PODWIECZOREK

          PONIEDZIAŁEK

          30-01

          PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6

          PŁATKI OWSIANE NA MLEKU, 1,6, POWIDŁA, HERBATA

          ZUPA JARZYNOWA 8

          PYZY NA PARZE 1,2,6, SOS OWOCOWY,

          NAPAR OWOCOWY

           

          CIASTKO

          OWSIANE

           

          WTOREK

          31-01

           

           

          PIECZYWO MIESZANE MASŁO 1,6 SZYNKA WIEPRZOWA, DŻEM, SAŁATA, POMIDOR, KIEŁKI SZCZYPIOREK,OGÓREK

          ZIELONY, HERBATA Z CYTRYNĄ

          KRUPNIK RYŻOWY 8

          FILET DROBIOWY PANIEORWANY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SELERA

          SOK

           

           

          OWOC

           

          ŚRODA

          01-02

          PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6 SZYNKA DRIOBOWA,  SER TOPIONY 6, POMIDOR, OGÓREK ZIELONY, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM 1,6

          ROSÓŁ Z MAKARONEM 8

          POTRAWKA DROBIOWA W SOSIE 6,8 ,RYŻ, MARCHEWKA GOTOWANA

          NAPAR OWOCOWY

           

           

           

          JOGURT 6

          CZWARTEK

          02-02

          PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, 1,6

          PASZTET DROBIOWY, OGÓREK KISZONY, POMIDOR, SZCZYPIOREK,

          HERBATA Z OWOCÓW LEŚNYCH

          KAPUŚNIAK 8

          GULASZ WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI,

          SURÓWKA SZWEDZKA

          NAPAR OWOCOWY

           

           

           PIERNIKI 6

          PIĄTEK

          03-02

          PIECZYWO MIESZANE,MASŁO,

          SEREK PUSZYSTY 6, SER  ŻÓŁTY, POMIDOR, OGÓREK, PAPRYKA

          KAKAO 6

          ZUPA POMIDOROWA Z MAKRONEM 8

          RACUCHY Z JABŁKIEM 1,2,6

          NAPAR OWOCOWY

           

          OWOC

          PONIEDZIAŁEK

          06-02

           

          PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6

          PASTA JAJECZNA  2, DŻEM

          HERBATA ZIOŁOWA Z MIODEM I CYTRYNĄ

          ROSOLNIK Z KASZKĄ 8

          KLUSKI PSZENNE 1,2,6, KAPUSTA KISZONA GOTOWANA

          NAPAR OWOCOWY

          DZIEŃ NUTELLI

          CHLEB RAZOWY Z NUTELLĄ 1,2,6

          WTOREK

          07-02

           

          PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6 SZYNKA WIEPRZOWA,  SER ŻÓŁTY 6, POMIDOR, OGÓREK ZIELONY, HERBATA OWOCOWA

          KREM Z KALAFIORA, GRZANKI 1,2,6 8

          UDKO DROBIOWE PIECZONE, ZIEMNIAKI, BURACZKI

          NAPAR OWOWOCY

           

           

          OWOC

          ŚRODA

          08-02

          PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6

           DŻEM, , SAŁATA, ROLADA DROBIOWA, POMIDOR, OGÓREK

          ZIELONY, PAPRYKA,

          KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM 6

          BARSZCZ UKRAIŃSKI, 8

          SCHAB PNIEROWANY, ZIEMNIAKI,

          SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

          NAPAR OWOCOWY

           

           

           

          JOGURT 6

          CZWARTEK

          09-02

          PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6

          TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ 6, POMIDOR, OGÓREK, SER ŻÓŁTY,

          HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ

           

          ZUPA OGÓRKOW 8

          NALEŚNIKI Z DŻEMEM

          NAPAR OWOCOWY

          DZIEŃ PIZZY

          MINI PIZZA 1,2,6

          HERBATA

          PIĄTEK

          10-02

          PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6

          BUŁKA MLECZNA, DŻEM,

          KAKAO 6

           

          ZUPA  Z FASOLKI SZPARAGOWEJ 8

          RYBA Z PIECA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

          NAPAR OWOCOWY

           

          OWOC

          OZNACZENIE LICZBOWE ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

          1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN       6 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

          2 – JAJA                                                     7 – GORCZYCA

          3 – RYBA                                                    8 – SELER I PRODUKTY POCHODNE

          4 – ORZECHY                                            9 – NASIONA SEZAMU

          5 – SOJA                                                    10 - ORZECHY ZIEMNE

          W KAŻDEJ SALI ZNAJDUJE SIĘ WODA DO PICIA

           

          Zastrzega się prawo do zmian                 

           Jadłospis jest kontrolowany przez Sanepid oraz jest zgodny z normami wg norm Instytutu Żywienia