Jadłospis 30.01-10.02.2022
DATA
ŚNIADANIE I
OBIAD
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
30-01
PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6
PŁATKI OWSIANE NA MLEKU, 1,6, POWIDŁA, HERBATA
ZUPA JARZYNOWA 8
PYZY NA PARZE 1,2,6, SOS OWOCOWY,
NAPAR OWOCOWY
CIASTKO
OWSIANE
WTOREK
31-01
PIECZYWO MIESZANE MASŁO 1,6 SZYNKA WIEPRZOWA, DŻEM, SAŁATA, POMIDOR, KIEŁKI SZCZYPIOREK,OGÓREK
ZIELONY, HERBATA Z CYTRYNĄ
KRUPNIK RYŻOWY 8
FILET DROBIOWY PANIEORWANY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SELERA
SOK
OWOC
ŚRODA
01-02
PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6 SZYNKA DRIOBOWA, SER TOPIONY 6, POMIDOR, OGÓREK ZIELONY, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM 1,6
ROSÓŁ Z MAKARONEM 8
POTRAWKA DROBIOWA W SOSIE 6,8 ,RYŻ, MARCHEWKA GOTOWANA
NAPAR OWOCOWY
JOGURT 6
CZWARTEK
02-02
PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, 1,6
PASZTET DROBIOWY, OGÓREK KISZONY, POMIDOR, SZCZYPIOREK,
HERBATA Z OWOCÓW LEŚNYCH
KAPUŚNIAK 8
GULASZ WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI,
SURÓWKA SZWEDZKA
NAPAR OWOCOWY
PIERNIKI 6
PIĄTEK
03-02
PIECZYWO MIESZANE,MASŁO,
SEREK PUSZYSTY 6, SER ŻÓŁTY, POMIDOR, OGÓREK, PAPRYKA
KAKAO 6
ZUPA POMIDOROWA Z MAKRONEM 8
RACUCHY Z JABŁKIEM 1,2,6
NAPAR OWOCOWY
OWOC
PONIEDZIAŁEK
06-02
PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6
PASTA JAJECZNA 2, DŻEM
HERBATA ZIOŁOWA Z MIODEM I CYTRYNĄ
ROSOLNIK Z KASZKĄ 8
KLUSKI PSZENNE 1,2,6, KAPUSTA KISZONA GOTOWANA
NAPAR OWOCOWY
DZIEŃ NUTELLI
CHLEB RAZOWY Z NUTELLĄ 1,2,6
WTOREK
07-02
PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6 SZYNKA WIEPRZOWA, SER ŻÓŁTY 6, POMIDOR, OGÓREK ZIELONY, HERBATA OWOCOWA
KREM Z KALAFIORA, GRZANKI 1,2,6 8
UDKO DROBIOWE PIECZONE, ZIEMNIAKI, BURACZKI
NAPAR OWOWOCY
OWOC
ŚRODA
08-02
PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6
DŻEM, , SAŁATA, ROLADA DROBIOWA, POMIDOR, OGÓREK
ZIELONY, PAPRYKA,
KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM 6
BARSZCZ UKRAIŃSKI, 8
SCHAB PNIEROWANY, ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY
NAPAR OWOCOWY
JOGURT 6
CZWARTEK
09-02
PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6
TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ 6, POMIDOR, OGÓREK, SER ŻÓŁTY,
HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ
ZUPA OGÓRKOW 8
NALEŚNIKI Z DŻEMEM
NAPAR OWOCOWY
DZIEŃ PIZZY
MINI PIZZA 1,2,6
HERBATA
PIĄTEK
10-02
PIECZYWO MIESZANE, MASŁO 1,6
BUŁKA MLECZNA, DŻEM,
KAKAO 6
ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ 8
RYBA Z PIECA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
NAPAR OWOCOWY
OWOC
OZNACZENIE LICZBOWE ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 6 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
2 – JAJA 7 – GORCZYCA
3 – RYBA 8 – SELER I PRODUKTY POCHODNE
4 – ORZECHY 9 – NASIONA SEZAMU
5 – SOJA 10 - ORZECHY ZIEMNE
W KAŻDEJ SALI ZNAJDUJE SIĘ WODA DO PICIA
Zastrzega się prawo do zmian
Jadłospis jest kontrolowany przez Sanepid oraz jest zgodny z normami wg norm Instytutu Żywienia